DOMAINE LOEW
Etienne a Caroline Loew hospodaří na 12 ha ve Westhoffenu. Manželé Loew vyrábí precizní a čistá, osvěžující vína se značně minerálním charakterem. Půdy jsou tvořené slínem a vápencem. Velkou péči věnují opěvovanému Ryzlinku rýnskému nebo také znovu zrozenému Sylvánu. Výroba i zrání se odehrává v sídle z 18. století, kde se nachází výrobna, lisovna i ležácký sklep. Hrozny po ručním sběru primárně kvasí díky divokým kvasinkám v nerezových tancích, kde následuje jejich krátkodobý kontakt se slupkami. Po lisování a fermentaci vína zrájí v nerezových nádobách či v použitém dřevě na jemných kalech minimálně 9 měsíců. Před lahvováním jsou vína hrubě filtrována, síra je použita v malém množství před lahvováním.
- Řadit dle:
- 3 položek celkem
Stránka 1/1