Tip

EMILIEN 2019

Víno má intenzivní granátovou barvu s fialkovými odlesky na okraji. Aroma vína je výrazné a pronikavé s dominancí černého ovoce, červeného rybízu a lanýžů. Na patře se jeví křupavě a velmi svěže. V puse je suché, čisté a velmi osvěžující. Působí velmi elegantně a komplexně. Znatelné třísloviny ukazují další potenciál zrání. Závěr je středně dlouhý s tony cassis, švestek a dřeva. 


  • Skladem
1 250 Kč
Kategorie: LE PUY
Oblast původu: Bordeaux
Odrůda: Merlot, Cabernet sauvginon, Carmenere
Barva: červené
Druh: tiché
Obsah cukru: suché
Obsah alk.: 14%
Objem: 0,75l
Certifikace: AB, DEMETER
Konzumace: do 20 let
 

Bordeux_newHrozny pocházejí z mladších vinic jejichž stáří je kolem 45 let. Po ručním sběru jsou kompletně odtržené hrozny umístěny do starých betonových kádích, kde samovolně kvasí po dobu 4-5 týdnů. Po fermentaci je víno umístěno na 24 měsíců do starých dubových sudů na 24 měsíců. Víno je následně lahvováno bez filtrace a přidané síry. Celková síra je 10 mg/l.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

le puy

Le puy vlastní rodina Amoreau od roku 1610. Bývalé keltské opidum bylo postupně přestavěno na venkovské chateau. Plocha vinic se rozkládá na 54ha k nimž patří ještě 50 ha sadů, lesů, hájů a jezer. Vinařství sídlí v Saint Cibard nacházejícího se SV od Pomerol (cca 18km). Hospodaří se výhradně organicky a biodynamicky. Při orbě jsou využíváni koně. Vinařství pracuje bez umělých hnojiv, herbicidů, pesticidů, umělých kvasinek. Terroir se nachází na vápencové plošině (3 různé polohy), kterou tvoří jíl, vápenec a křemen. Jižní expozice, dostatek slunce a tepla tvoří výtečné klima pro tamní odrůdy - Merlot (85%), Cabernet sauvignon, Cabernet Franc, Carmenére, Malbec a menší výsadba Semillon.  Sběr probíhá výhradně ručně s úplným odzrněním, následuje spontánní kvašení v dubových sudech (foudre) či malých barrique. Fermentace je dlouhá 2-4 týdny, následuje zrání 24 měsíců ve starých sudech. Vína nejsou čiřena ani filtrována. Síra je použita pouze před lahvováním v minimálním množství. Láhve jsou ručně zavoskovány.