LES INSOUCIANTES 2023
Popis
Vzácné víno (prodkuce 300 láhví) pochází z hroznů z několika vinic (není důležitá poloha ale styl vína). Vinifikace hrznů proběhla společně. Nakvašovány byly jak modré tak bílé hrozny pospolu.Víno kvasilo v betonovém tanku a následně zrálo ve stejné nádobě. Po 12 měsících je víno stočeno do láhví bez filtrace a přidané síry.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
V roce 2001 dokončil charismatický Didier Grappe vinohradnické lyceum v Beaune. Tento rok začal obhospodařovat první vinohrady. Při studiích nasával informace na stáži u legendy Pierre Overnoy, jenž ovlivnil jeho názor na pěstování a výrobu vína. Dnes pracuje na 4 ha v St.Lothain. Hospodaří na 3 parcelách - Novelin, Champs rouge a Longefin. Od počátku přijal s pokorou a respektem svoji úlohu vinaře a rozhodl se pro nenásilné pěstování révy (striktní zelené práce, zatravňování vinic, použití bylinných výluhů pro posilnění vinice, nízké výnosy pod 25 hl/ha, sklizeň hroznů v maximální fenolické zralosti hroznů atd). Ve sklepě hospodaří nemanipulativně, nepoužívá aditiva či kvasinky, vína nečeří ani nefiltruje, lahvuje bez použití oxidu siřičitého. Terroir jsou šedé slíny z Lias a duhové slíny z Trias. Dle polohy vinice variuje obsah jílu a vápence. Vína z produkce od Didier jsou elektrizující a dechberoucí.