RETOUR DES ILES 2019

Unikátní víno má tmavou, hustou, sytou granátovou barvu. Díky metodě vinifikace má velmi silné aroma červených zralých bobulí. Víno je v puse pozoruhodně vyvážené, harmonické s plným tělem a masitým šťavnatým charakterem. Nabízí hluboký, expresivní dojem s dominancí ovoce, doprovozené měkkými třísly a smyslným dlouhým závěrem. 


  • Skladem
7 500 Kč
Kategorie: LE PUY
Oblast původu: Bordeaux
Odrůda: Merlot, Cabernet Sauvignon, Carmenere
Barva: červené
Druh: tiché
Obsah alk.: 13%
Obsah cukru: suché
Objem: 0,75l
Certifikace: AB, DEMETER
Kozumace: 2035
 

Bordeux_newExtrémně vzácné cuvée je tvořeno odrůdami 3/4 Merlot a zbytek Cabernet Sauvignon ze starých vinic o průměrné věku 85 let. Víno nejprve zraje 1 rok v použitých barique sudech a následně pluje na holandské lodi po dobu 10 měsíců po oceánu. Jde o selekci 4 sudů, které se naloží na plachetnici v La Rochelle a následně se plaví s ostatními komoditami (cognac Camus, káva, hedvábí atd.) po Atlantickém oceánu. Víno je vystaveno po celou dobu vlivu větru a mořských vln či výkyvu teplot, čímž se dociluje opravdu unikátní vinifikace, která odkazuje na starosvětský profil vína. Víno je díky tomu extrémně intenzivní v aroma i chuti.  Velmi raritní víno jehož produkce je pouhých 1200 lahví ročně.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

le puy

Le puy vlastní rodina Amoreau od roku 1610. Bývalé keltské opidum bylo postupně přestavěno na venkovské chateau. Plocha vinic se rozkládá na 54ha k nimž patří ještě 50 ha sadů, lesů, hájů a jezer. Vinařství sídlí v Saint Cibard nacházejícího se SV od Pomerol (cca 18km). Hospodaří se výhradně organicky a biodynamicky. Při orbě jsou využíváni koně. Vinařství pracuje bez umělých hnojiv, herbicidů, pesticidů, umělých kvasinek. Terroir se nachází na vápencové plošině (3 různé polohy), kterou tvoří jíl, vápenec a křemen. Jižní expozice, dostatek slunce a tepla tvoří výtečné klima pro tamní odrůdy - Merlot (85%), Cabernet sauvignon, Cabernet Franc, Carmenére, Malbec a menší výsadba Semillon.  Sběr probíhá výhradně ručně s úplným odzrněním, následuje spontánní kvašení v dubových sudech (foudre) či malých barrique. Fermentace je dlouhá 2-4 týdny, následuje zrání 24 měsíců ve starých sudech. Vína nejsou čiřena ani filtrována. Síra je použita pouze před lahvováním v minimálním množství. Láhve jsou ručně zavoskovány.