Novinka Tip

ROSE MARIE 2020

Nádherná tmavě růžová barva s odlesky rubínová evokuje chuť k otevření láhve. Po otevření a lehkém provzdušnění ve vínu dominuje intenzivní a čisté aroma plné drobného červeného ovoce, pivoněk, květů růže. V puse suché, plné a lahodně kulaté s jemnými třísly. Závěr je dlouhý, čistý s tony jahod, smetany a zralých plodů červeného rybízu. Vhodné k asijským pokrmům či dezertům s drobnými červenými plody. 


  • Skladem
1 100 Kč
Kategorie: LE PUY
Oblast původu: Bordeaux
Odrůda: Merlot
Barva: růžové
Druh: tiché
Obsah cukru: suché
Obsah alk.: 14%
Objem: 0,75l
Certifikace: AB, DEMETER
Kozumace: do 4 let
 

Bordeux_newMošt pro tento skvostný klaret se získává z tzv. samotoku - samovolně vytékajícího moštu ze rmutu (hrozny nebyly lisovány), který následně fermentoval a zrál 10 měsíců v použitých barrique sudech.Víno je lahvováno bez filtrace a přidané síry, aby se zachovala jeho přirozenost. Roční produkce je pouhých 1200 láhví. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

le puy

Le puy vlastní rodina Amoreau od roku 1610. Bývalé keltské opidum bylo postupně přestavěno na venkovské chateau. Plocha vinic se rozkládá na 54ha k nimž patří ještě 50 ha sadů, lesů, hájů a jezer. Vinařství sídlí v Saint Cibard nacházejícího se SV od Pomerol (cca 18km). Hospodaří se výhradně organicky a biodynamicky. Při orbě jsou využíváni koně. Vinařství pracuje bez umělých hnojiv, herbicidů, pesticidů, umělých kvasinek. Terroir se nachází na vápencové plošině (3 různé polohy), kterou tvoří jíl, vápenec a křemen. Jižní expozice, dostatek slunce a tepla tvoří výtečné klima pro tamní odrůdy - Merlot (85%), Cabernet sauvignon, Cabernet Franc, Carmenére, Malbec a menší výsadba Semillon.  Sběr probíhá výhradně ručně s úplným odzrněním, následuje spontánní kvašení v dubových sudech (foudre) či malých barrique. Fermentace je dlouhá 2-4 týdny, následuje zrání 24 měsíců ve starých sudech. Vína nejsou čiřena ani filtrována. Síra je použita pouze před lahvováním v minimálním množství. Láhve jsou ručně zavoskovány.