Novinka

TROUSSEAU LES TROUILLOTS 2022

Víno má hlubší granátovo rubínovou barvu. Intenzivní aroma nabízí třešně, višně v čokoládě, skořici a trochu štiplavého koření jako pepř a nové koření. Po polknutí na patře vypukne doslova extáze chutí díky své lehkosti a pitelnosti nepůsobí těžce. Je suché, středně plné se středním obsahem tříslovin. Působí velmi svěže a čistě. Dochuť nabízí dlouhou čokoládovo-třešňovou linku, která se opírá o kyselinu. Skvěle se hodí ke zvěřině či dušeným masům se zeleninou. 


  • Skladem
890 Kč
Kategorie: VALENTIN MOREL
Oblast původu: Jura
Odrůda: Trousseau
Barva: červené
Druh: tiché
Obsah cukru: suché
Obsah alk.: 14,5%
Objem: 0,75l
Certifikace: AB, DEMETER
Kozumace: do 10 let
 

Jura_newHrozny pocházejí ze 35 let starého vinohradu nesoucí název Les Trouillots. Hrozny byly sklízeny ručně při nízkém výnosu (30 hl/ha). Nakvašování proběhlo v kádích INOX po dobu 18 dní. Následovala malolaktická a alkoholová fermentace ve stejné nádobě. Po přetočení vína do INOX nádoby víno zrálo ještě dalších 8 měsíců na jemných kalech. Lahvováno bez filtrace a přidané síry.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Valentin Morel

Valentin Morel, převzal rodinné vinařství po otci Jean Lucovi v roce 2014. Otec v Poligny hospodařil od roku 1985 organicky. Poté, co Valentin vystudoval práva ve Strasbourg, přišlo zásadní rozhodnutí v jeho životě. Místo kariéry špičkového právníkam zvolil návrat do rodné hroudy. Zde začal obhospodařovat 8ha v biodynamickém režimu.  Ve sklepě Valentin pracuje přirozeně s minimálními zásahy při výrobě (autochtonní kvasinky - spontánní kvašení, síra použita šetrně či  v žádném množství, pouze před lahvováním). Kvašení probíhá v nerezezu nebo sudech. Vína školí v použitém dřevě nebo nerezu. Vína nejsou čeřena ani filtrována. Zrají 12 i více měsíců v demi muids nebo použitých barrique sudech. Valentin hospodaří na vinohradech Les Trouillots, Saint Savin, které tvoří slíny z Lias a Trias. Kromě špičkového Savagnin - Naturé vyrábí výtečný Crémant du Jura, který pochází z hroznů 40 leté parcely kterou pokrývá vápencová suť.