VALENTIN MOREL
Valentin Morel, převzal rodinné vinařství po otci Jean Lucovi v roce 2014. Otec zde hospodaří od roku 1985 organicky. Poté co, Valentin vystudoval práva ve Strasbourg, následoval jeho návrat do rodného Poligny. Místo kariéry špičkového právníka zvolil cestu vinaře a začal obhospodařovat 8ha vinic v biodynamickém režimu. Ve sklepě pracuje naprosto přirozeně s minimálními zásahy při výrobě vína (autochtonní kvasinky, spontánní kvašení, nakvašování celých hroznú), síra je použita šetrně či v žádném množství pouze před lahvováním). Kvašení probíhá v nerezových tancích o různé velikosti. Po dlouhé fermentaci při nízkých teplotách vína zrají v použitém dřevě (i nerezu) na jemných kalech. Konečná vína nejsou čeřena ani filtrována. Valentinova vína jsou jemná, hluboká, sofistikovaná připomínající velejemné burgundské moky.
- Řadit dle:
- 5 položek celkem
Stránka 1/1